DISSENY DE L'ESTRUCTURA DEL CELLER


Estructura funcional
El nostre celler al no ser una organització de grans dimensions farà servir aquest tipus d’estructura, ja que així la comunicació dins l’empresa i tota l’activitat en general serà complementària entre si com si fos un sol gran equip.
Està basada en la distribució de l’empresa en diferents departaments tenint en compte les seves funcions, es a dir, cada departament estarà format per persones que compten amb els coneixements comuns, realitzen tasques similars i executin les mateixes funcions.
Això afavoreix el treball en equip ja que els treballadors de cada departament formen equips de treball, això vol dir que cadascú realitzarà tasques complementàries i seran coordinats per un cap d’equip. Aquest tipus d’estructura és adoptada per les empreses segons vagin creixent, així amb l’arribada de nous especialistes s’aniran conformant nous departaments segons siguin les necessitats de l’organització.
Per tant, les avantatges d’aquest tipus d’estructura són:
·         El personal és altament qualificat i especialitzat en la matèria en la que desenvolupa la seva feina
·         Tota l’activitat de cada departament serà complementària entre sí
·         L’especialització en tots els nivells, permet una millor supervisió tècnica.
·         Afavoreix que la comunicació dins de cada equip de treball sigui directe, sense intermediaris i, per tant, més ràpida i amb menys interferències
·         Disminueix la pressió sobre una sola persona (que seria el cap) ja que comparteixen les responsabilitats.

Però també compta amb el desavantatge de que és difícil la coordinació de tots els departaments, ja que encara que hi hagi un cap al front de cada departament que coordina el treball dins del seu propi departament, cada departament perseguirà objectius diferents , i en ocasions poden ser oposats.
De la mateixa manera si es produeix un problema entre dos departaments seran els caps d’equip juntament amb un cap en comú els encarregats de donar-li solució al mateix.
Per tant, en moltes ocasions aquests caps tenen una gran sobrecàrrega de treball per aquests problemes. Per aquesta raó aquest tipus d’estructura no és aconsellable per a organitzacions de grans dimensions.

Comentarios

Entradas populares de este blog

BONES PRÀCTIQUES

QUALITAT

LIDERATGE