QUALITAT


Processos que documentarem:
Planificació estratègica
Relació i coneixement amb i dels empleats
Manteniments
Ventes
Fabricació
Facturació
Recursos Humans
Màrqueting
Logística
Comptabilitat
Sistemes d’informació
Atenció telefònica
Atenció presencial
Atenció via e-mail
Visites turístiques

Sistema de Control de Qualitat
La sèrie ISO 9000 està constituïda per un conjunt de normes per a la gestió de la qualitat i la seva aplicació està subjecta a l’activitat de l’empresa.
La família de normes de la sèrie EN/ISO 9000 s’aplica a tota mena d’empreses, ja siguin de producció o de serveis, independentment de la seva mida, activitat, caràcter públic o privat, etc. Un restaurant, un bar, una cafeteria o un hotel són alguns exemples d’establiments hotelers que poden acollir-se a aquesta família normativa.
L’empresa ha de seleccionar el model que millor s’ajusti a les seves necessitats, en funció de la relació existent amb els seus clients; que millor s’adapti a les característiques funcionals i operatives de l’empresa i del tipus de productes/ serveis, a més d’avaluar la dificultat de la seva implantació i seguiment.
Tota certificació de qualsevol de les normes ISO (només una o de vàries – Sistema de Gestió Integrat), ha de seguir uns passos:
1 – Posar-se en contacte amb l'entitat de certificació.
2 – Recopilar totes les dades, documents i informació requerits per a la comprovació del compliment dels requisits de les normes ISO implementades.
3 – Auditoria externa o auditoria de certificació: l'entitat de certificació tria l'equip auditor encarregat de realitzar l'auditoria.
4 – Sobre la base de la informació recopilada en l'auditoria, es realitza l'informe d'auditoria, incloent les troballes i/o no conformitats detectats.
5 – Si en la resolució final de l'auditoria, el resultat és positiva, es procedeix a tramitar la certificació. En el cas contrari, s'ha de revisar de nou el Sistema de Gestió i solucionar els incompliments dels requisits de les normes ISO.
6 – Control anual: es realitza una revisió anual de la certificació de les normes ISO, i en cas de no estar en ordre, es disposa d'un termini de 3 i 6 mesos per a solucionar-lo (en funció de la gravetat de l'incompliment)
La 9001 és la que he escollit ja que es concentra en satisfer al client.
ISO 9001
Sistema de gestió de qualitat ISO 9001 té com a objectiu planificar, controlar i millorar aquells elements de la nostra companyia que influeixen en la satisfacció dels client i en l’assoliment dels resultats desitjats per la nostra empresa.
Aquesta norma es concentra en la satisfacció del client i en la capacitat de proveir productes i serveis que compleixin amb les exigències internes i externes de l'organització.
Cobreix el sistema de qualitat més complert: disseny, producció i servei post-venda. Seria la norma aplicable a un celler que dissenya i elabora les seves visites o activitats i també el seu producte, el vi.
Requisits de la norma ISO 9001:2015.
·         Context de l’organització: parts interessades, gestió per processos.
·         Lideratge: política de la qualitat, funcions i responsabilitats.
·         Planificació: riscos i oportunitats, objectius de qualitat i planificació dels canvis.
·         Suport: personal, infraestructura, recursos, coneixements, competències i informació documentada.
·         Funcionament i planificació, requisits clients, disseny, proveïdors, producció i prestació de serveis, elements no conformes.
·         Avaluació de l’acompliment: satisfacció del client, auditories internes, revisió a càrrec de la direcció.
·         Millora. No conformitats i acció correctiva.

ISO 14001
Sistema de gestió ambiental ISO 14001 ofereix la possibilitat de sistematitzar de manera senzilla els aspectes ambientals que es generen en cada una de les activitats que es desenvolupen dins l’organització, amés també promou la protecció ambiental i prevenció de la contaminació des d’un punt de vista d’equilibri amb els aspectes socioeconòmics.
Gràcies a la implantació d’aquest sistema de gestió ambiental, el nostre celler podrà posicionar-se com a socialment responsable, diferenciant-se de la competència i reforçant, de manera positiva, la nostra imatge davant clients i consumidors.
Aquest sistema té avantatges tant ambientals com econòmiques, com ara serien: optimitzar la gestió de recursos i residus, reduir els impactes ambientals negatius, potenciar la innovació i productivitat, reducció de costs de gestió de residus, tindre major accés a subvencions…
Requisits Generals de la norma ISO 14001 del Sistema de Gestió Ambiental
·         Establir la política ambiental d’una forma adequada per l’empresa.
·         Identificar tots els aspectes ambientals que sorgeixin de les activitats, serveis i productes, amés de determinar tots els impactes ambientals significatius.
·         Identificar les prioritats i fixar tots els objectius i metes ambientals adequades.
·         Identificar els requisits generals que es poden aplicar, així com requisits legals.
·         Conèixer l’estructura i el programa, per dur a terme la política i aconseguir els objectius.
·         Facilitar la implementació, el control, les accions correctores i preventives, amés de realitzar les auditories de seguiment i revisió, de forma que asseguren que es compleixi la política i el Sistema de Gestió Ambiental d’una forma apropiada.

Comentarios

Entradas populares de este blog

BONES PRÀCTIQUES

LIDERATGE